Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Har du netop købt dit første hus? Eller har du boet i det samme hus i 30 år? Uanset hvad bør du med jævne mellemrum gennemgå din bolig, så du kan blive klogere på, hvordan du kan optimere den.

 

Vinduer, varmekilder, kloak, isolering, skel… Der er vanvittigt mange ting, som du skal have styr på og overblik over, når du bor i hus. Det er nemlig dit ansvar, hvis fyret eller køleskabet står af, og det er også dit ansvar, hvis isoleringen er for ringe. Du får derfor fem tips til, hvad du bør tænke over, og hvordan du finder de bedste løsninger. Det kan for eksempel være, at tiden er inde til en udskiftning af varmekilde, eller vinduer? Eller at taget trænger til ny isolering?

 

1/ Bor du i et hus med oliefyr, så kan det være fordelagtigt for dig at begynde at overveje, om det er den bedste løsning i længden. Selvom det er dyrt at konvertere til en anden varmeløsning her og nu, så tjener investeringen sig hjem på få år. Alt efter, hvor du bor, vil en luft-vand-varmepumpe ofte være den mest optimale løsning, men egner din grund sig til jordvarme, ja så er det nok det, du bør vælge. Der er mange fordele ved at droppe det gamle oliefyr, og det kan du læse mere om på Drop-Oliefyret.dk. Hvis du har brug for en lokal fagmand, kan du sættes i forbindelse med en gennem siden. Din lokale fagmand kan vurdere din situation og hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

 

2/ Når oliefyret er røget ud, er det tid til at gå isoleringen efter. Start gerne på loftet og taget, da det er her, det største varmetab som regel finder sted. Varmen søger opad, og taget er en stor flade. Det betyder, at varmetabet øges kraftigt, hvis isolering i loft og tag ikke er tilstrækkelig. På sigt kan du spare mange penge på varmeregningen ved at gå isoleringen efter. Mangler du tips, tricks og gode råd til tagisolering, kan du finde det på Bolius.dk.

 

3/ Det er ikke bare isoleringen, der er vigtig, hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen. Også dine vinduer gør en forskel. Er vinduerne ikke tætte nok, gør du klogt i at udskifte dem. Ikke nok med at du sparer penge på varme, du øger også komforten og indeklimaet i din bolig. Det kan du læse meget mere om på MagasinetBoligforbedring.dk eller Byggexpert.dk, hvor du også kan blive klogere på, hvilke vinduer du skal vælge.

 

4/ Det er ikke bare vigtigt, at varmeregningen er lav, og komforten er høj. Du skal også føle dig hjemme i din bolig. Derfor er det vigtigt, at dit hus er indrettet lige nøjagtigt, som du kan lide det. Mangler du ny inspiration, kan du altid tage et kig på sider som Bobedre.dk, Gode-Tips.dk og BoligMagasinet.dk. Her kan du læse meget mere om, hvilke trends og tendenser der er oppe i tiden.

 

5/ Hvis du netop er flyttet i et hus, er du måske også flyttet til en helt ny kommune, og så er det ikke bare selve huset, som du skal have fokus på. For hvad sker der egentlig i dit nye lokalområde? Hvor er den allerbedste tandlæge? Den gode skole til ungerne? Og hvad sker der ellers af sjove ting, som du måske skulle engagere dig i? På Flytteguiden.dk får du hjælp til at falde godt til i dit nye lokalområde såvel som i dit nye hus.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til