Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse artikler med tips og tricks her:

Jeg tænker at de fleste bruger utrolig meget tid i deres køkkener generelt – ikke kun til madlavning. Det er i bund og grund blevet til et opholdsrum hvor man også kan lave mange andre aktiviteter, så som lektielæsning, leg og lignende udover at lave mad.

Det stiller høje krav til køkkenet i dag, da det ved siden af at skulle være funktionelt i forhold til dine madprojekter, også skal være hyggeligt og have effektive virkemidler der gør det til måske hjemmets bedste og mest brugte rum.

 

Tænk i gode siddepladser og god plads til opbevaring

Der er en del aspekter man skal tage højde for i ens indretning af køkkenet. Hvis du bruger meget tid i det, så sørg for at have gode stole og et ordentligt bord – det er pengene værd. Hvis du mener at mener at det skal være rå overflader, malede overflader, glatte eller polstrede stole, det gør ikke det store. Bare husk at tænk i at alt nemt bliver beskidt og snavset og derfor skal være nemt at gøre rent.

Tænk også igennem hvad du har stående fremme og i dine køkkenskabe. Bruger du tingene ofte nok til at de skal tage den (ofte sparsomme) plads? Selvfølgelig skal dine vitaminpiller og kosttilskud være indenfor rækkevidde.

Hvis ikke, så er et godt tip at sætte nogen af dine køkkenmaskiner eller redskaber i et skab i dit bryggers, kælder eller garage. De giver dig plads til ting du ofte anvender.

 

Rengøring

Når man bruger meget tid i et rum, så giver det jo tilsvarende meget snavs. Især køkkenet er udsat, da vi håndterer grønsager/rodfrugter med jord på, råt kød og generelt en masse opvask hvor der er madrester.

Det stiller krav til at dit køkken gøres rent ofte, da bakterier ellers trives lidt for godt i et udsat rum. Det er både med til at forebygge madforgiftninger og gøre oplevelsen i dit rum mere behageligt.

En god huskeregel er at skifte din kareklud dagligt og fjern madrester med det samme. Det kommer du langt på. Tænk især på at hygiejnen er vigtig for de små børn.

 

Et køkken er lavet til at bruges

Husk at køkkenet ikke er et prydlokale til pynt – det skal selvfølgelig bruges.

Har du en lille bager gemt i dig, så sørg for at du har rene og større overflader på dine bordplader, så du har tiden og pladsen til at lege med dine bagprojekter.

Derfor skal du selvfølgelig sørge for at holde det ryddeligt. Er du f.eks. hoppet på sous vide bølgen, så er det en god ide at købe en sous vide stav, frem for et stort kar der fylder en del i køkkenet. Staven har den fordel at du kan sætte den på en gryde og dermed kan den pakkes væk bagefter og tager ikke særlig meget skabsplads.

Er du en af dem der hoppet på bølgen med at tørmodne dit eget kød, så er det god ide at investere i en lille rist, du kan sætte på i køleskabet. Så kan du bruge dine dry aging poser i dit normale køleskab og på den måde sikre at du får velsmagende kød – hver gang.

Hvis du generelt leder efter nye trends på køkkenudstyrsområdet, så tag et kig på Forbrugsguiden.dk, hvor de har masser af tests og guides på udstyr.

God fornøjelse i dit køkken og jeg håber at disse tips kommer til at gøre din dagligdag i køkkenet sjovere.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til