Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Din kommende bolig vil typisk altid have en eller flere fejl. Det er dog vigtigt, at du tjekker for store fejl, inden du flytter ind. Dermed er du sikker på, at du ikke kommer til at købe et hus med fejl, som det kommer til at koste dig mange penge at udbedre.

Når du skal købe bolig, er der en lang række detaljer, der skal gå op i en højere enhed. Først og fremmest handler det om, at du skal finde en bolig, der ligger på den rigtige beliggenhed for dig. Derefter skal du undersøge, hvilke fejl der er i boligen.

Det er utopisk at tro, at du kan få en bolig helt uden fejl, i hvert fald når det ikke er en helt ny bolig. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om der er nogle store fejl på boligen, der kan gøre, at købet bliver langt dyrere for dig end planlagt.

En dyr fejl på huset betyder ikke nødvendigvis, at du skal lade være med at købe et hus. Men du bør altid gå i forhandling med sælger for at få det ned i pris, så du har råd til at udbedre fejlene.

 

Undersøg, hvad det vil koste at udbedre boligens skader

I en tilstandsrapport bliver boligens fejl kategoriseret som enten K1, K2 eller K3. Sidstnævnte er dem, der kan forårsage skade på andre dele af huset, hvis de ikke bliver udbedret. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du finder ud af, hvad det vil koste dig at forbedre dem.

Mange købere, særligt de uerfarne, bliver skræmt væk, hvis der er mange K3’ere i tilstandsrapporten. Det behøver dog ikke at koste dig mange penge at udbedre dem. For eksempel er løse tagsten en K3-skade, fordi der kan løbe vand ind og ødelægge tagkonstruktionen. Men det koster jo ikke en formue at få sat nye tagsten op.

Du bør dog også være opmærksom på, at K1 og K2 skader kan være dyre at ordne, selvom de ikke er akutte. K1-skader kan for eksempel være løse fuger i husfacaden, men hvis du skal have fuget hele facaden op, kan det hurtigt komme til at koste 100.000 kroner.

 

Tjek, at boligens olietank er afblændet korrekt

Et andet vigtigt punkt at tjekke, inden du flytter ind i boligen, er, om der er en olietank nedgravet på grunden. I 1960’erne og 1970’erne var det normalt at nedgrave olietanke på husets grund, hvor det var muligt at opbevare fyringsolie. Tankene blev dog blændet af i løbet af 1980’erne.

Hvis du overvejer at købe et hus, bør du altid undersøge, om olietanken er blevet afblændet korrekt. Er den ikke det, kan det få meget store konsekvenser for din grund. Står din olietank og siver, kan den forurene mange tons jord, som det vil være dyrt for dig at få fjernet.

Der er ikke meget tilsyn med olietankene og i flere tilfælde, har kommunens oplysninger om tankene vist sig at være direkte forkerte. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at din olietank er tømt og afblændet korrekt, inden du flytter ind. Kilde: Boligraadgiver.dk.

 

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til