Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Et af de spørgsmål, man stiller sig selv oftest i forbindelsen med sin have, er: hvornår skal det plantes? De fleste planter trives bedst ved plantning enten forår eller efterår, dog er der forskel på, hvornår det er ideelt at plante forskellige slags. Vi har derfor sammensat en udplantningsguide med viden om de mest populære haveplanter.

 

Såning af græsplæne
Spiringsbetingelserne for græsfrø er optimale, når jorden er lun og har en høj fugtighed. De forhold finder man forår og efterår, og derfor anbefales det at så frøene i april - maj eller august - september.

 

Plantetidspunkt for hæk
De fleste hække har det tilfælles, at de kræver meget vand. Den generelle anbefaling er derfor at udplante hække om efteråret, hvor vejret er vådt, og jorden er fugtig. Dog er der mere specifikke anbefalinger alt efter hækketype:

  • Ligusterhæk: Efterår er det mest optimale plantetidspunkt. Hækken kan også plantes til foråret, men det kræver, at man vander oftere.
  • Bøgehæk: sent på efteråret (gerne efter den 1. november) eller inden april.

 

Står du i en situation hvor du skal til at beskære større buske/træer for at få plads til de nye planter, så husk at bruge godt arbejdsudstyr, f.eks. engelbert-strauss eller en tur i dit lokale byggemarked, f.eks. Bauhaus.

 

Udplantning af træer og buske
Plantningen af træer og buske kræver specifikke vejr- og jordforhold. Den danske sommer er for tør og varm til, at træer og buske danner en solid befæstning i jorden. Derfor er efteråret den perfekte plantetid:

  • Løvfældende træer og buske, som taber bladene om vinteren: november - april.
  • Stedsegrønne træer og buske, som har blade/nåle hele året: april - maj eller august - september.
  • Frugttræer: til efteråret.

 

Hvornår planter du blomster?
Det er svært at komme med en generel anbefaling til plantningen af havens mest farverige elementer, da det varierer meget:

  • Roser: oktober - december eller april - maj.
  • Sommerblomster: midt i maj.
  • Flerårige blomsterplanter: april - maj eller september - oktober.
  • Rhododendron, syren og hortensia: efteråret.

 

Det optimale tidspunkt at plante krydderurter
Langt de fleste anbefalinger lyder på, at alting skal sås i april og maj, men selv i de sene sommermåneder kan man så krydderurter især i drivhuset og i krukker.

Meget tyder altså på, at efteråret kommer til at byde på en masse havearbejde. Hvis du tænker i hvordan kan jeg finde de nemmeste planter til din have, så anbefaler vi et kig på denne guide hos Bolius.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til