Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Det er blevet mere og mere populært at arbejde hjemme, og for mange er det befriende at have det trådløse internet, så du selv kan bestemme om du vil arbejde ved bordet, sofaen eller ude på terrassen. Arbejder du dog hjemme ofte er det en rigtig god idé at adskille arbejde og fritiden der hjemme ved at indrette et kontor i hjemmet.

 

Tilpas kontoret til hjemmet

Først og fremmest bør du indrette kontoret efter dit eget brug og plads i hjemmet, det er ikke sikkert at der er plads til at benytte et separat rum til kontor, men det er stadig muligt at benytte et lille hjørne i stuen som kontor eller andre rum hvor du finder lidt plads. Det kan selvfølgelig også være bestemt af, hvilke andre aktiviteter der skal foregå på kontoret, er det f.eks. planen at du også skal benytte kontoret til et syrum, eller andre hobbyer, kan det virke forstyrrende for resten af familien hvis kontoret er lokaliseret i stuen. Det er også vigtigt at sørge for at bordet er af det rigtige materiale, da en bordplade af glas kan være lækker til skrivebordsarbejde, fungerer den dog ikke særlig godt til f.eks. syning.

Er der ikke plads i hjemmet til at dedikere hele rum til kontoret, er det langt nemmere at dedikere et hjørne i stuen til kontor end du lige går og tror. Når et kontor skal indrettes som en del af stuen eller andre rum, er det ofte pladsen der er i højsæde, da kontoret ikke må fylde mere end højst nødvendigt. Et almindeligt skrivebord fylder ofte det samme som et hjørneskrivebord, da du alligevel ikke kan stille noget lige foran skrivebordet, da du skal kunne komme til. De fleste hjørneskriveborde kommer med indbyggede skuffer og anden opbevaring så det ikke vil være nødvendigt at investere i yderligere opbevaring.

 

Brug lyset rigtigt

Det er vigtigt at der er styr på belysningen på kontoret, hvis rummet har tendens til at være mørkt, kan det være svært at holde koncentrationen oppe når der skal arbejdes i hverdagene, så sørg for at der er lys i rummet. Du skal dog samtidig tænke over at skærmen kan blive generet af det naturlige lys, så sørg for at computerskærmen er placeret lidt væk fra eventuelle vinduer. Det er ikke sikkert at det naturlige lys trænger meget ind i rummet, og det er derfor vigtigt at sørge for at belysningen over skrivebordet er tilstrækkelig. Sørg for at have en god kontorlampe der giver et godt lys, men samtidig ikke så stærkt lyse at det kan virke generende.

 

Vælg farverne med omhu

Når du indretter kontoret, kan det ofte sætte en stopper for kreativiteten hvis skrivebordet er vendt direkte ind i en væg. Det hjælper ikke kreativiteten at kigge ind i en hvidvæg, sørg derfor at skrivebordet er vendt mod et vindue eller ud i rummet så øjnene falder på noget andet end en tom væg. Det er også vigtigt at tænke over farverne i rummet, for mange forskellige farver kan virke forstyrrende når du arbejder, så hold dig gerne til farver i samme kategori, f.eks. jordfarver i form af sorte og brune farver. Jordfarver er ofte meget farve neutrale og skaber ikke forstyrrende elementer. Du kan finde inspiration til indretningen af dit kommende kontor på Boboonline.dk

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til