Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Hvis du overvejer at udskifte varmeløsningen i din hjem, er det oplagt at vælge en varmepumpe. De nye varmepumper er støjsvage og fylder ikke meget. Der findes to slags varmepumper. Luft til luft-pumper og luft til vand-pumper. Ved at skifte til varmepumpe, får du tilmed et energitilskud på op til 7400 kr. Det kan derfor hurtigt blive en god investering.
Som altid, når du skal gennemgå din varmeløsning, skal du starte med at tjekke op på din boligs isolering. Du skal hele vejen rundt i hjemmet, så du ikke spilder varme (og penge) på gråspurve.

Du kan læse meget mere om varmepumper her: https://bolex.dk/varme/varmepumper/, hvor du kan blandt andet lave beregninger på dine besparelser, få konkrete tilbud, samt en masse nyttig info.

 

Luft til luft

Der er god økonomi i at udskifte el-varme, fjernvarme eller oliefyr med en varmepumpe. Besparelsen kan være helt op til 60 %. Den er nem at opsætte, hvilket gør installationsprisen lav (du må ikke installere den selv, med mindre du er el-installatør), og derefter er den billig i drift.

Luft til luft varmepumper omdanner luften udefra til varm luft, som pumpes ind i din bolig. Udvalget at pumperne er meget stort. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad der er behov for i dit hjem. De er alle ganske lette at betjene. Du vælger blot en ønsket temperatur, herefter sørger varmepumpen selv for, at hjemmet har de angivne grader.

De nye varmepumper er meget lydsvage. Det kan dog anbefales at se og høre dem i brug, inden du køber en, da nogen mennesker er meget følsomme overfor lyd.
Pumpen består af to dele. En indvendig del, som ofte monteres under loftet, samt en udvendig del, som, hvis man ønsker det, kan skjules på forskellig vis.

Hvis det bliver for varmt om sommeren, kan du faktisk også anvende varmepumpen som et airconditionanlæg.
Du vil endvidere opnå et markant bedre indeklima, da der blæses frisk luft ind i boligen, som holder en cirkulation i gang. Så slipper du for at lave daglige gennemtræk på de kolde dage. Du får ganske enkelt den friske luft pumpet direkte ind i en varm tilsand. Det er især anbefalelsesværdigt.

 

Luft til vand

Skal du have opvarmet et større areal, og ønsker du for eksempel at have gulvvarme, radiatorer og varmt brugsvand, så må du købe den noget dyrere luft til vand pumpe. Den er dyr i indkøb, men den er hurtig tjent ind igen i de besparelser, som du vil opnå, og herefter vil dine varmeudgifter være markant lavere, især hvis du tidligere har haft el-, olie- eller gas varme.

Den fungerer ved at omdanne luft udefra til varmt vand, som cirkulerer i gulvarmerør og radiatorer, samt varmt brugsvand.

Denne pumpe består ligeledes af en udvendig del og en indevendig del. Den indvendige del, går dog direkte til varmerør. Den er lidt vanskeligere at montere end luft til luft-pumpen, hvilket gør installationsprisen noget højere, men det er stadig en billig og meget miljøvenlig løsning på længere sigt.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til