Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

-------------Sponsoreret indlæg-------------

Hvis du står og skal til at købe ny bolig, er der mange ting, du skal have styr på og huske i processen. Vi har her samlet et lille overblik over nogle at de vigtigste ting at have in mente, inden du køber ny bolig.

 

Hav styr på din privatøkonomi inden du snakker med banken

Når du skal snakke med banken om et eventuelt lån til boligkøb, er det vigtigt, at du først har styr på din privatøkonomi. Hvor meget tjener du om måneder? Hvor mange faste udgifter har du månedligt? Hvor meget løber dit forbrug op i hver måned? Er du god til at spare op? Bruger du ofte penge, du egentlig ikke har? Banken vil vide og undersøge mange ting om din privatøkonomi, før de eventuelt giver dig et lån, så det er vigtigt, at du selv er sat ind i det, inden du går til banken. Her kan du læse mere om lån til boligkøb.

 

Sæt dig ind i, om det er bedst for dig at investere i andels- eller ejerbolig

På det danske marked skelnes der mellem andelsboliger og ejerboliger, når det kommer til boligkøb. Der er fordele og ulemper ved begge typer boligkøb, så det er vigtigt, at du sætter dig ind i de to typer på forhånd, så du ved, hvad du skal gå efter. Du skal også gøre op med dig selv, om du vil købe en lejlighed inde i en by, et rækkehus i en mindre by eller måske et større hus ude på landet. Det hele afhænger af din livsstil, dine behov og dine fremtidsplaner.

 

Få lavet en tilstandsrapport

Når du har fået styr på, hvor meget du kan få lov til at låne, og hvilken type bolig, du skal gå efter, er det på tide at kigge på boliger. I de større danske byer er der stor efterspørgsel efter især lejligheder, og priserne er meget høje, så her kan du ikke rigtig tillade dig at være vildt kræsen. Er du derimod på udkig efter et hus i et villakvarter i en provins, kan du få noget mere for pengene, og skal ikke lede helt så længe efter det perfekte hus. Når du har fundet nogle boliger, du er interesseret i, er det vigtigt, at du taler med sælger om at få lavet en tilstandsrapport – den kan beskytte både dig og sælger for mange penge, hvis der skulle ske noget uventet. En tilstandsrapport

 

 

Kan du klare købsprocessen selv?

Noget, du også skal gøre op med dig selv er, om du kan klare købsprocessen selv, eller om du skal have hjælp af fagkyndige personer. Man kan nå langt ved at læse op på internettet og undersøge markedet selv, men der er i de fleste tilfælde brug for professionel hjælp i et vist omfang. Eksempelvis er juridisk hjælp vigtig i forhold til at få alle juridiske dokumenter i forhold til købsaftalen på plads. Du kan også få hjælp og vejledning af en købsmægler gennem hele processen, så du er sikker på, at der ikke bliver glemt eller overset noget.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til