Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Står du i en situation, hvor du skal renovere eller bygge hus, er der mange ting, man skal tage stilling til. En af disse er gulvbelægning i de nye fine lokaler, der kommer til at være i dit nybyggede eller -renoverede hjem. Og det kan være uhyre svært at vælge mellem de mange gode løsninger, der er. Men en ting, man i forbindelse med moderne boligrenovering bør overveje, er dog også, hvordan man vil lydisolere sin nye bolig. For der er ikke noget mere irriterende end at stå med et helt nyt og flot resultat – og så er der rungen overalt, hvorfor man er nødt til at tænke lydisolering ind sin boligindretning.

 

I artiklen her viser vi, hvordan man faktisk nemt og bekvemt kan indregne lydisolering i sin renovering og på en sådan måde, at det ikke kan ses i det nye hjem. Banebrydende i relation til, hvordan man tidligere har været nødt til at indrette rummelige lokaler for at undgå støj.

 

Lydisolering i gulvene

En af de helt store syndere, når det kommer til støj og rungende lyde i rummelige hjem, er den lyd, der kommer, når man går. Hvis man har planer om at bygge et hus med klinker eller trægulv, kan dette næsten ikke undgås, og derfor bør man overveje, om ikke man skal alliere sig med lydisolerende underlag under gulvplanker og fliser. Teknologi har nemlig medført, at man faktisk kan få isolering, som næsten helt fjerner de støjgener, der er, når man går.

 

Løsningen er gummilignende dug, man ligger under alt fra venylgulve til flisegulve, og hele fordelen ved at bruge dette gummi-lignende materiale er, at det nedsætter de støjbølger, fx fodtrin laver. En genial opfindelse, som faktisk også udvikles i Danmark og i dag bruges i alle større entreprise-forretninger. Det helt vilde ved denne form for lydisolering er også, at det faktisk er både billigt og nemt at montere.

 

Man skal ikke være specialuddannet for at montere dugene, og prisen på disse er så overkommelig, at det faktisk ville være væsentlig dyrere at skulle indrette sit hjem efterfølgende for at udligne de støjgener, en uigennemtænkt renovering har medført. Så der er ingen dårlige undskyldninger for, hvorfor man ikke skulle kunne vælge denne smarte nye isoleringsmulighed. Tidligere har der været problemer med, at dugen opløses med tiden, men i dag kan man faktisk få løsninger, der holder så længe, som huset selv. Har du ikke lige budget til at vælge en løsning med lydisolerende dug lige nu, bør du kraftigt overveje at medregne det i dit boliglån.

 

Med lydisolerende underlag kan du invitere så mange gæster over i dit nye hjem, som du ønsker. Det har aldrig været så nemt, og resultatet er udover det sædvanelige. Der er ingen irriterende støj, og børnene kan have fest ovenpå, mens du og din partner kan sidde nedenunder i sofastuen og nyde et afsnit af den danske populære serie Bagedysten. Gør det ordentligt, når du skal bygge eller renovere dit hjem. Det kan i den grad betale sig.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til