Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Drømmehuset er fundet, og nu skal du bare have fundet det bedste lån, før du giver dig i kast med et specifikt købstilbud. Desværre er det ikke så let, for der er rigtigt mange skridt og dokumenter, der skal foretages og læses, før købet er i hus. Men man kan gøre det noget lettere for sig selv, hvis man finder en god boligadvokat, som kan være med under hele boligkøbet.  

 

Købets vigtigste dokument

Købsaftalen må siges at være centralt for et boligkøb, da den er selve kontrakten mellem køber og sælger. Den indeholder en lang række købsvilkår, som f.eks. købesummen, oplysninger om ejendommen og særlige aftaler mellem sælger og køber. Alle disse vilkår kan være svære at finde rundt i, men med advokatbistand, har man sikret sig at alt foregår som det skal. Til købsaftalen kan man samtidig få indsat et advokatforbehold, som sørger for at advokaten får det sidste ord på aftalen, inden den er bindende.

 

Andre dokumenter at holde øje med

Sammen med advokaten bør man gennemgå og udarbejde de øvrige dokumenter i købsprocessen, som bl.a. tæller skødet, refusionsopgørelse, energimærkning, ejendomsvurdering og tilstandsrapport. Der findes en lang række dokumenter og bilag, som hver især er vigtige at have læst igennem. Har man ikke den store juridiske viden, er det nærmest umuligt at finde rundt i regler og love, og man kan hurtigt miste overblikket. Det stopper ikke bare ved de forskellige typer dokumenter og bilag, for der gælder nemlig forskellige regler alt efter boligtypen, man planlægger at købe. Er man faldet for en ejerlejlighed, er der nemlig også dokumenter, der beskriver fællesudgifter, forsikringer og særlige oplysninger fra ejerforeningen. Hertil naturligvis også et kort over ejendommen med omrids og areal for den specifikke lejlighed.

 

Ejendomsmægler er købers mand

Hvis en købsaftale er udformet af en ejendomsmægler, er det værd at lade en boligadvokat gå hele aftalen igennem. Men selvom der findes enkelte brodne kar indenfor mæglerfaget, har langt de fleste dog rent mel i posen. Man skal bare huske, at ejendomsmægleren arbejder for sælger, og kan finde på at bruge nogle fikse, om end helt lovlige, salgstricks til at gøre huset, der er til salg, lidt mere attraktivt.

 

Vigtigst af alt ved et boligkøb

Hold hovedet koldt, og gør ikke noget overilet. Der er mange ting, der kan smutte i en bolighandel, og hvis man vil undgå at stå med håret i postkassen efter en mislykket eller dårligt udført handel, har man kun sig selv at takke, hvis ikke man tog sig god tid og gav sig selv den hjælp, man behøvede for at lykkes. Det er en rigtig god ide, ikke bare at kigge på boliger, men også at tjekke op på alle købets faser, de vigtigste dokumenter og regler, faldgruber og typiske fejl der kan ske undervejs. Gør man sig selv den tjeneste, vil man nyde at stå med et nyt hus, som man kommer til at få mange gode år i. Og så gør det ikke så meget, hvis man har brugt en lille del af husets værdi på en god boligadvokat.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til