Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Har du en have, men synes du, at det konstant kræver tid og pleje, som du kunne bruge andre steder? Eller har du en have, som trænger til at blive istandsat, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Vi kender i hvert fald godt til, at man nogle gange synes, at haven bliver mere arbejde frem for sjov.

 

Sådan skal det helst ikke være, da haven i virkeligheden bør være et sted, hvor man skal slappe af og hygge sig med det, der nu skal ordnes i den. I denne artikel har vi samlet tre tips til din have, så du kan få grønne fingre igen.

 

Skaf dig nemme planter

Når man er ude og kigge på buske og træer til haven, går man oftest efter de planter, som, man synes, er smukkest. Dog får man ikke lige tænkt over, de også skal være nemme at passe, hvis man har en travl hverdag og ikke kan passe haven i tide og utide. Undersøg, hvilke planter der passer til dine behov.

 

Du vil blive overrasket over, hvor man smukke buske og blomsterbede, der kan holde sig ved, at man næsten ikke gør noget. Det er ideelt til det travle menneske, som stadig gerne vil nyde et smukt syn af en have.

 

Gør haven mindre

Nej, du skal ikke sælge ud af din grund. Men du skal måske overveje, om du har for meget have. Har du et helt uoverskueligt areal i forhold til, hvad du kan nå, kan du overveje at bygge på den terrasse, som du altid har drømt om. På den måde får du mindre græsareal, der skal passes og plejes, mens du samtidig beholder al din jord. Så kan du både holde store grillaftener og middagsselskaber ude på den nye terrasse.


Er du ikke lige ude i at få bygget eller udvidet terrassen, kan du overveje at plante nogle flere og større buske eller små træer, som er nemme at passe, da de kan udfylde det græs, som du eventuelt skal slå. Så behøver du kun at fjerne eventuelt ukrudt under og omkring busken eller træet.

 

Tech-grej til haven

Vil du gerne gøre havelivet nemmere for dig selv, kan du overveje at investere i noget tech-grej, som kan gøre hverdagen nemmere. Skaf dig eventuelt nogle sprinklere, så du ikke skal tænke på, om græsset tørrer ud. Det er ingen hemmelighed, at klimaet bliver varmere og varmere, så det kan være svært at holde almindelige danske planter i live, hvis man ikke konstant sørger for at vande dem på de ekstra hede sommerdage. Det kan være svært for den almene person at nå, da både arbejde og familieliv fylder. Med sprinklere kan du holde græsset grønt.

 

Du kan også overveje at anskaffe dig en robotplæneklipper, som kan slå græsset for dig. De kan oftest tåle det meste vejr, og så kan du også få dem lydløse, så du ikke skal høre på den støj, der oftest kommer fra almindelige plæneklippere. Desuden er det også ideelt, hvis du har allergi, da du ikke kommer i direkte kontakt med friskslået græs.

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til