Faq

Artikelintro

Vi ønsker at hjælpe vores læsere til at komme omkring alt inden for husbyggeri, indretning og planlægning generelt.

Vi har samlet en masse sponsoreret artikler med tips og tricks herunder:

Det er de færreste, der til dagligt overvejer, hvilket indeklima de lever i, og hvordan de selv er med til at forbedre eller forværre det. Det kan være en god idé at give indeklimaet lidt ekstra opmærksomhed, ganske enkelt fordi det kan være med til at højne følelsen af velvære inden for hjemmets fire vægge – men faktisk også familiens helbred i sidste ende. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan have mere fokus på klimaet i dit hjem.

 

Indeklima – hvad er det?

 

Indeklima kan være en svær størrelse, hvis ikke man har været vant til at have fokus på det før. Derudover kan der være stor forskel på, om man oplever klimaet i hjemmet som en gene i dagligdagen eller ej. Dit hjems indeklima bliver påvirket af mange forskellige ting – og kort fortalt, så handler det om, at luften inden for hjemmets vægge bliver påvirket af skadelige partikler, støv og kemi. Sammen skaber det en dårlig luft, som du og din familie indånder store dele af døgnet.

 

Dårligt indeklima kan skyldes mange ting – men oftest så skyldes det mangel på udluftning, for meget fugt og for lidt opmærksomhed på de ting, der virkelig har betydning for klimaet i hjemmet. Vidste du f.eks., at vi bruger en tredjedel af vores liv i soveværelset? Derudover kommer alle de timer, vi bruger i køkkenet, stuen, børnenes værelser osv. Derfor kan det, sagt med andre ord, godt betale sig at investere lidt tid i den luft, vi indånder i hjemmet.

 

Vil du læse mere om, hvordan et dårligt indeklima kan påvirke helbredet? Læs med her på Bolius.dk.

 

Sådan sikrer du et sundt indeklima

 

Hvad end du ønsker at komme et dårligt indeklima i forkøbet eller rette op på det klima, du lever i nu, så er der masser af ting, du kan gøre. Det er klart, at det er nemmest at forebygge og sikre et godt indeklima før, skimmel, råd og fugt begynder at blive et problem. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan undgå at komme dertil blot med nogle få huskeregler.  

 

·         Luft ud flere gange om dagen med gennemtræk. Det er langt mere effektivt, end hvis du har et vindue stående på klem hele dagen.

 

·         Sørg for at opvarme hele din bolig, det hjælper til at holde luftfugtigheden nede. Det er vigtigt, at forskellen på rumtemperaturerne ikke er for stor. 

 

·         Tør aldrig dit vasketøj indendørs, da det giver for høj luftfugtighed i hjemmet. Brug i stedet et tørrerum, en udendørs snor eller tørretumbler.

 

·         Gør rent mindst én gang om ugen for at holde støvpartiklerne – og hav stor fokus på soveværelset.

 

·         Drop tobak og skær ned på stearinlys. Begge dele udskiller skadende partikler, der sætter sig interiør, møbler, sengetøj og bliver der i årevis.

 

Vil du have endnu flere råd til, hvordan du kan sørge for et godt indeklima? Læs med her, og bliv godt klædt på til, hvordan du kommer et dårligt indeklima i forkøbet. Selvom flere af punkterne måske allerede er en del af din husholdning og din families vaner, så kan det være godt at få flere argumenter for, hvorfor du skal have fokus på det.

 

Din foretrukne samarbejdspartner: Huskongen A/S Typehus alle har råd til