Vælg en side

Boligdrømme, der kræver lidt ekstra plads, kræver også lidt ekstra fantasi. Hvis der skal være plads til alternative livsstile i dit hjem, kan det betale sig at tænke ud af boksen. Få inspiration med et kig på en dobbelthus plantegning.

Efterhånden ved vi at familier ikke ser ens ud. Kernefamilien med far mor og børn kan stadig meget, men den er ikke nødvendigvis den mest optimale løsning for alle. Ved at tænke anderledes når det kommer til boliger, kan der blive plads til, at alternative familieformer vinder frem. Et dobbelthus har mange forskellige anvendelsesmuligheder og er værd at overveje, hvis du er i gang med at gentænke din boligsituation. 

 

Dobbelthus med plads til alle konstellationer

Der er mange måder at få familieliv til at fungere på, og drømmen om at dele mere og være alene mindre er meget tiltalende. Uanset om du ønsker at bo tættere på bedsteforældre, skabe et nyt kollektiv, flytte alle børn sammen, men stadig have plads til at være selv, kan et dobbelthus rumme en løsning. De findes i mange størrelser og former. Der findes modeller, der får det til at føles, som om du bor i samme opgang som dine venner med alle muligheder for fællesspisning, pasning af børn og naboskab, men stadig med masser af privatliv og rum til dig og din familie. Der er også muligheden for at få to huse med lige meget plads; garageplads til alles biler, alles børn og alles ønsker, men også plads til nærhed og fællesskab. 

Hvis I gerne vil være tættere på bedsteforældrene, kan et dobbelthus også designes, så det ene hus er større, med masser af børneværelser, og det andet er tilpasset en enkelt eller to personer. Tidligere partnere eller ægtefæller med delebørn kan også udleve drømmen om at opdrage børnene sammen uden at skulle give afkald på separate liv med andre partnere og børn. Der er ikke længere en ligning for, hvordan en familie skal se ud, så der er ingen grund til at boliger skal være ens. 

 

En dobbelthus plantegning kan give inspiration

En god idé når du skal videre i drømmen om et dobbelthus er at lade sig inspirere af dobbelthus plantegninger og eksempler på indretninger. Du kan få udvidet din forståelse af, hvad et dobbelthus kan og få et indblik i, hvor mange muligheder der er for at designe et hus, der passer til jeres behov. Jely Huse bygger individuelt arkitekttegnede typehuse og har en god indsigt i processen. Du kan også booke en gratis samtale, hvis du ønsker at finde ud af mere om dobbelthuse.