Vælg en side

Sponsoreret indhold

Fliser, der er overgroede af alger og mos, er både grimme at se på, kan være farlige, fordi du kan glide, og kan i værste fald give dig en lavere pris på din bolig ved et salg. Læs her om, hvordan du nemt kan komme af med dem.

De store mængder af regn, vi har i Danmark, betyder, at havegange, indkørsler og terrasser af fliser hurtigt bliver dækket af mos og alger. Du skal være virkelig omhyggelig for at holde det nede, og det kan nemt føles som en kamp, som du ikke kan vinde.

Derfor kan det være rigtig rart for dig, at du kan få hjælp udefra til at løse problemet. Der findes nemlig en række firmaer, der har specialiseret sig i fliserens. Når de har været der, vil du igen have flotte fliser i en periode.

Det er derfor oplagt for dig, at du hyrer et firma til at udføre fliserens for dig i foråret eller tidligt på sommeren. Det er nemlig typisk om sommeren, at du opholder dig mest på dine udeområder og derfor der, hvor du vil være mest generet af, at fliserne er groet til af alger og mos.

Sådan foregår fliserens

Fliserens er en meget simpel og miljøvenlig proces, når du sørger for at vælge det rigtige firma. Der kan være lidt forskel imellem, hvordan de forskellige firmaer udfører fliserens. Vi har taget udgangspunkt i, hvordan Gladrens gør det.

De starter med at undersøge området, så de er sikre på, at vandet, de bruger til rensningen, nemt kan løbe væk. Derefter spuler de overfladen med 80 grader varmt vand. Det gør de med en særlig højtryksspuler. Du kan derfor ikke bare købe en almindelig i byggemarkedet og gøre det selv. Gør du det, risikerer du nemlig at spule fugesandet mellem fliserne væk.

Når alger og mos er renset væk med det varme vand, kan du vælge at få imprægneret dine fliser. Imprægneringen gør det sværere for alger og mos at gro på dem igen. Endelig kan du også vælge at få lagt ekstra fugesand mellem fliserne, hvis det med årene er forsvundet. Læs mere om fliserens her.

Alger og mos er ikke kun et æstetisk problem

De fleste er irriterede over alger og mos på deres flisearealer, fordi det ikke ser pænt ud. Men alger og mos er ikke kun et æstetisk problem. Faktisk er det også et problem, at det er med til at gøre fliserne mere glatte. Når det har regnet, vil risikoen for, at du glider og falder, derfor være langt større.

Derudover vil algerne og moset også være noget, der kan skræmme potentielle købere væk, hvis du vil sælge din bolig. Langt de fleste vil gerne have en bolig, der er nem at gå til, men hvis fliserne er overgroede af alger og mos, kommer boligen til at se slidt ud og som om, den kræver meget arbejde. Hvis det er købere, der ikke har haft hus før, er det ikke sikkert, at de ved, hvor nemt det er at fjerne alger og mos.

Der er altså rigtig mange fordele for dig ved at få fjernet alger og mos fra dine fliser. De kommer både til at se pænere ud, de bliver mere sikre for dig at gå på, og det kan være med til at øge din boligs værdi.