Vælg en side

———-sponseret indlæg———-

En grim eller slidt facade med revner eller misfarvninger er indikationer på, at boligens facade trænger til en overhaling. Der er heldigvis råd for en facade, der er blevet forsømt.

Mange boliger er udstyret med facader, der er muret op med ren mursten eller med puds. Facaden kan over tid få misfarvninger, småhuller eller revner, hvilket kan opstå af flere grunde. Fugt og vand kan trænge ind, eller der kan opstå skader fra de daglige belastninger, som facaden udsættes for. Selvom der er små revner eller misfarvninger på facaden, behøver de ikke være fatale, men alligevel gør man klogt i at udbedre problemet.

Det første man ser
Ønsker man f.eks. at sælge sit hus, kan facadens forfatning have stor betydning – både for boligens udtryk, men også værdien af huset. Facaden er nemlig ofte det første, gæster lægger mærke til, og porøse mure, revner og misfarvninger kan nemt give et ærgerligt førstehåndsindtryk af en ellers flot bolig.

Vær OBS på materialer
Er det tid til en fornyelse af boligens facade, gør man klogt i at finde de rigtige materialer til formålet. Forkerte materialer kan gøre mere skade end gavn, og hvis materialerne ikke passer sammen med de originale, kan det skabe nye revner i overfladen og i pudsen.

Tip: Er du i tvivl om, hvad facaden behøver? En god huskeregel er, at man bør bruge svage mørtler til bløde og porøse facader, mens hærdede og hårde overflader behøver kraftigere mørtler.

Kalk er IN
Naturlige kalkprodukter er et populært valg, når det gælder facaderenovering, men det har ikke altid været sådan. Tidligere er facadekalk blevet valgt fra, fordi det er blevet betragtet som et bøvlet materiale, der er vanskeligt at arbejde med. Dette er imidlertid ikke tilfældet.

Bruger man facadekalk korrekt, kan man se frem til et flot og naturligt resultat – men det er ikke kun på det æstetiske plan, at facadekalken udmærker sig.  Facadekalk er også det sundeste valg, når det gælder overfladebehandling. Kalk er naturligt og skånsomt og derfor et godt valg, hvis man vil holde fugt og svamp væk fra facaden.

Nordisk NHL
Nordisk NHL forhandler naturlige kalkprodukter, såsom kalkmørtel, facadekalk og kalkmaling til facaderenovering, og er eksperter på området. Hvilke kalkprodukter skal du bruge til facaderenovering, og hvordan virker de forskellige produkter? Alt det kan Nordisk NHLs dygtige stab hjælpe dig med at finde svar på.