Vælg en side

Ved en husrenovering er akustikken og facaden er to vigtige elementer

Uanset om du er i gang med en totalrenovering af en ældre villa, eller om dit hus blot skal have en overhaling enkelte steder, kræver det planlægning og overblik gennem hele processen. En renovering kan hurtigt gribe om sig, særligt hvis uforudsete skader dukker op, eller man opdager, at en del af huset er i meget dårlig stand og skal inddrages i renoveringen. To ting, der dog er vigtige at prioritere i en renovering, er et holdbart facadesystem og implementering af akustiklofter.

Både facaden og akustikken er elementer, som ofte bliver overset i renoveringen til fordel for køkken, bad, gulve og tagrenoveringer. Men begge elementer har stor indflydelse på, hvordan huset opleves og føles at bo i efter renoveringen. Eksempelvis er en velisoleret facade med til at opretholde et behageligt indeklima, og akustiklofter kan nemt integreres og forhindre støjgener.

 

Færre støjgener med akustiklofter

Det er langt fra alle huse, som har optimale lydforhold – det gælder både ældre huse og nybyggeri. Meget store, åbne rum, der er sparsommeligt møbleret eller udstyret med mange hårde materialer, kan have problemer med rumklang og give oplevelsen af, at lyden kastes rundt i rummet. Det kan være meget forstyrrende og i sidste ende føre til hovedpine, træthed og irritation at opholde sig i sådan et rum. I denne situation kan akustiklofter være en god løsning på problemet, når du alligevel er i gang med at renovere. Du kan vælge en løsning, hvor akustikpladerne kan ikke ses, når først de er sat op, fordi samlingerne er usynlige, og overfladen er helt glat. Så slipper du for støjgenerne og får samtidig et ensartet loft.

 

Den rette facade giver et behageligt indeklima

Facadesystemet på et hus har til formål at beskytte mod kulde, varme, fugt og øvrige belastninger, så indvendige vægge, gulve og inventar ikke tager skade. Om vinteren betyder det, at varmen forbliver inde i huset, og om sommeren bliver varmen omvendt holdt ude af huset. Det rette facadesystem er på den måde vigtigt for at skabe et behageligt indeklima, ligesom det også holder varmeudgifterne nede. Der er mulighed for at vælge forskellige materialer og farver til facaden – disse overvejelser kan Sto Danmark hjælpe dig med.

Sørger du for at implementere disse to elementer i din renovering, får du et bedre slutresultat, og følelsen af at opholde sig i huset bliver meget bedre.