Vælg en side

——sponseret indhold——

Indretning af børneværelset handler om smag og stil lige så vel som i andre rum i dit hus. Der er ikke nogen opskrift på, hvordan man bedst indretter børneværelset, men her får du nogle tips til at gøre rummet mere indbydende for dit barn at lege og sove i, uanset alder og køn. 

Glade og lyse farver 

Det er vigtigt at barnet får en positiv og rar fornemmelse ved at indtræde i værelset. Dette opnås først og fremmest med glade og lyse farver på væggene. Du kan vælge at male væggene, så de passer til den stil du ønsker. Ligeledes kan du vælge noget flot tapet, som kan give værelset et pift. Alternativt, så er wallstickers en god måde at skabe farve på i rummet. 

Ikke for mange ting i rummet 

Det er væsentligt at holde rummet simpelt og overskueligt for barnet. Dette opnås ved ikke at have alt for meget legetøj derinde. Dette giver samtidig det flotteste udtryk i rummet, da det er mere overskuelig at kigge på et rum med få ting end mange. Udvælg det legetøj barnet leger mest med og sæt det flot op. Gemmer man for mange ting væk i bunker og kasser, vil barnet hurtigt glemme alt om det og ikke lege med det. 

Reolsystemer for mere gulvplads

Hylder og reoler er ofte en god måde at skabe overblik på. Ligeledes er det godt til at skabe gulvplads, især på få kvm. Ved at have reoler kan barnet ligeledes se det legetøj, der er at vælge imellem og hurtigt overskue, hvad det vil lege med. 

Husk hyggen

Det er vigtigt, at børneværelset også er hyggeligt at opholde sig i. Dette opnås fx med små tæpper på gulvet, der giver varme. Ligeledes kan man lave små hyggekroge i værelset med puder og tæpper, hvor man kan sidde og lege stille eller fx læse bøger med mor og far. Hyggekroge giver samtidig en rar fornemmelse af rummet. Der kan man f.eks. være sammen med sine børn og hygge sammen omkring at se i en videobog sammen.

Gør nattesøvnen god 

Det er ikke kun om dagen, dit barn skal elske at opholde sig på børneværelset, det er mindst lige så vigtigt om natten. Nattesøvnen skal prioriteres højt, for at dit barn kan gennemgå en god udvikling. Det er derfor en god idé, at have en seng barnet kan lide og ligeledes indrette rummet med gardiner, så det er nemmere at falde i søvn. Man kan også finde mange små søde natlamper, som lyser svagt i mørket. Disse lamper er dekorative, og giver barnet en tryghed, når det skal sove.