Vælg en side

Hvis du er flyttet i en ældre villa, og gelænderet enten trænger til at blive skiftet ud, repareret eller forlænget, så er det en god idé at kontakte en gelænder- og møbelsnedker. Et gelænder med balustre, der passer til huset, er nemlig ikke en standardvare, som du kan finde i byggemarkederne eller hos trappefabrikanterne.

Fremstilling af nyt gelænder til trappe

I nogle ældre villaer – typisk håndværkertilbud – kan man komme ud for, at der ikke i forvejen er et gelænder til husets trappe. Hvis det originale gelænder har været usikkert, er det sandsynligt, at de tidligere ejere har fjernet det, fordi det er farligt med et gelænder, der kan risikere at gå i stykker. De fleste har dog svært ved at undvære et gelænder til deres trappe – især, hvis der er små børn eller gangbesværede i husholdningen.

Det er dog langtfra alle villaer, det klæder at købe et standardgelænder i et byggemarked. Hvis du er flyttet i en ældre muremestervilla eller patriciervilla, hvor der fx er fyldninger i døre og karme, detaljer i murværket, stuk el.lign., vil det se helt malplaceret ud med et stilrent og anonymt gelænder. Sådan et hus kræver et gelænder med smukke detaljer på håndliste og balustre, så det er i tråd med resten af villaens stil – og det kan kun laves af en specialiseret snedker.

Renovering eller forlængelse af et eksisterende gelænder

Hvis du har købt en ældre villa, der trænger til en renovering, er det ikke unormalt, hvis gelænderet er gået helt eller delvist i stykker. Måske er håndlisten revnet, eller måske er en eller flere balustre knækkede eller mangler helt. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at gelænderet bliver repareret af en gelændersnedker. Det er nemlig utrolig vigtigt, at håndliste og balustre fremstilles, så de til forveksling ligner det originale. Det samme gør sig gældende, hvis du skal have forlænget et eksisterende gelænder – fx i forbindelse med en renovering af reposen.

Det er ikke noget, som enhver snedker kan hjælpe dig med. Faktisk er der i øjeblikket kun en snedker i Danmark, der har specialiseret sig i at fremstille gelændere i alle stilarter – det er gelænder- og møbelsnedker Anette Storm fra Storm Møbler. Kontakt hende i dag for at få et uforpligtende tilbud på fremstilling, renovering eller forlængelse af et gelænder til trappen i din villa.